Motard verongelukt tijdens inhalen

JOHNNY FORRE CRASHT MET SUZUKI DIE HIJ VERMOEDELIJK PAS HAD

De Suzuki van Johnny Forre ligt eveneens naast de Margaretha Van Oostenrijkstraat.
Jan Van Maele De Suzuki van Johnny Forre ligt eveneens naast de Margaretha Van Oostenrijkstraat.
Motard Johnny Forre uit Lissewege is gisterennamiddag verongelukt in Dudzele, met een Suzuki waar hij vermoedelijk nog maar een kleine maand mee reed. De veertiger botste tijdens een inhaalmanoeuvre met een auto en overleed ter plaatse. Hij laat onder meer een dochter achter.

Het ongeval gebeurde gisteren rond 17.30 uur in de Margaretha Van Oostenrijkstraat. Johnny Forre uit Lissewege reed met zijn witte Suzuki richting Zeebrugge toen het fout liep. De veertiger haalde meerdere wagens in en probeerde na dat inhaalmanoeuvre terug in te voegen. Daarbij kwam hij in aanraking met een Citroën, bestuurd door een 25-jarige vrouw, die in dezelfde richting reed. Door de zware klap vloog de motorrijder in de gracht, net als de wagen, die op zijn dak belandde. De impact van de crash was enorm. Het volledige wegdek lag bezaaid met brokstukken.


De hulpdiensten snelden na het ongeval massaal ter plaatse. Al snel bleek dat de veertiger geen schijn van kans heeft gehad. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Brugse brandweer plaatste een scherm rond het lichaam van Johnny Forre. De 25-jarige bestuurster van de wagen raakte zwaargewond. Zij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie sloot de Margaretha Van Oostenrijkstraat tijdens de vaststellingen urenlang af voor alle verkeer. Ook een verkeersdeskundige van het Brugs parket kwam gisteravond naar de Margaretha Van Oostenrijkstraat. "De deskundige moet de precieze omstandigheden van het ongeval onderzoeken", klinkt het bij het Brugs parket. Pas rond 21 uur werd de baan vrijgegeven. Al die tijd moest het verkeer een omleiding volgen. Het duurde uiteindelijk meer dan drie uur voor een takeldienst de verhakkelde voertuigen uit de gracht kon halen.

De Citroën van de 25-jarige bestuurder ligt op zijn dak. De vrouw raakte zwaargewond.
Jan Van Maele De Citroën van de 25-jarige bestuurder ligt op zijn dak. De vrouw raakte zwaargewond.

'Rust zacht, papa'

Op sociale media stonden er al snel tientallen steunbetuigingen voor de nabestaanden van Johnny Forre. Daaruit bleek vooral ongeloof. "Maatje, waarom jij? Je was een goede collega en vriend. We zullen je missen. Je blijft voor altijd in onze gedachten", was een van de vele boodschappen. "Rust zacht papa", schreef dan weer de dochter van het slachtoffer. Uit de berichten van Johnny Forre zelf valt af te leiden dat de man gepassioneerd was door zijn motor. De jongste weken telde hij nog ongeduldig af naar zijn nieuwe aankoop: een witte Suzuki.