Montpellier-park is eerste natuurpark van Brugge

Burgemeester Dirk De fauw, schepen Mercedes Van Volcem en schepen Mathijs Goderis genieten van de natuur in het Montpellierpark.
Bart Huysentruyt Burgemeester Dirk De fauw, schepen Mercedes Van Volcem en schepen Mathijs Goderis genieten van de natuur in het Montpellierpark.
Het Montpellier-park, tussen de Pijpeweg en de Malehoeklaan, mag zich het allereerste natuurpark van Brugge noemen.

Het park grenst aan een aantal vijvers en nodigt uit om te wandelen en te spelen. “Uit de bewonersbevraging bleek dat er een sterke voorkeur uitging naar het behoud van het groene karakter van het parkje, dus een echt speelplein werd het niet”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Het is wel een rustgevende plaats geworden waar mensen elkaar in een natuurlijke omgeving kunnen ontmoeten.” Er kwam een picknickzone met een bijkomende zitbank en er zijn wat houtbeheerwerken uitgevoerd. Een vlonder en een avontuurlijke brug met hangkoord zorgen toch voor wat speelse elementen. 

De stadsdienst Openbaar Domein zorgde voor het rooien van bomen, voor het terugzetten van hakhout en voor het knotten van bomen. “Aan de oostelijke kant verdwenen bomen, hakhout en bramen en aan de perceelsgrenzen gebeurden er snoeiwerkzaamheden. In graszones werden bloembollen in de grond gestopt. Vijvers en grachten werden gekuist en er werden nieuwe bomen aangeplant", somt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld) op. “Daarmee is het een echt natuurpark geworden, het eerste in Brugge.” De kostprijs van de werken bedraagt ongeveer 52.000 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.