Minimaal regime blijft aan in gevangenis van Brugge na agressie tegen cipiers

De gevangenis van Brugge.
BELGA De gevangenis van Brugge.
Het personeel in de gevangenis van Brugge blijft het minimaal regime in de afdeling hoge veiligheid aanhouden. Dat meldt woordvoerster van het gevangeniswezen Kathleen Van De Vijver. Het personeel schakelde over op het regime nadat een gedetineerde drie cipiers toetakelde.

De feiten dateren van vorige week woensdag toen een gedetineerde plots enkele cipiers te lijf ging. Bij de slagen liepen drie cipiers ernstige verwondingen op. Ze werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De man van Tsjetsjeense origine stond al langer bekend om zijn agressief gedrag binnen de gevangenismuren. Ondertussen werd de 28-jarige man aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Minimaal regime

Na overleg besloot het gevangenispersoneel om over te schakelen op een minimaal regime. Dat betekent onder andere dat de gevangenen geen bezoek kunnen ontvangen. Donderdagochtend werd na een tweede overleg zelfs besloten dat op de hoge veiligheid tot en met zondag enkel de maaltijden bedeeld worden.

Vanavond is er overleg geweest tussen directie en personeel. Daarin stelde het personeel enkele eisen aan de directie. In de loop van de week wordt een overeenkomst verwacht. Tot die tijd blijft het minimaal regime aan.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lieven Vermandere

    In een niet zo ver verleden ging een cipier of 4 met de wapenstok eens naar binnen. Daarna werd het weer wat rustiger.

  • Daphne Depla

    Laat hem in eigen land uitzitten. Weg uit ons land