Metaalarbeider is Mister Gay-finalist: “Het is makkelijker homo te zijn in Brugge dan in Geluwe. Maar op het werk heb ik nog geen negatieve reacties gekregen. Integendeel, ze supporteren zelfs voor me”

Finalist Aaron Hanssens (21) is bereid op de barricades te staan.
Benny Proot Finalist Aaron Hanssens (21) is bereid op de barricades te staan.
Het is een combinatie die je misschien niet meteen zou verwachten, maar Mister Gay-finalist Aaron Hanssens (20) werkt als metaalarbeider voor Case New Holland in Zedelgem. “Maar ik heb hier nog geen enkele negatieve reactie gekregen. Integendeel, ze supporteren voor me.” 

Hij mag dan wel in de finale van Mister Gay Belgium staan, het pad ernaartoe liep niet over rozen voor Aaron Hanssens (20) uit Brugge. Hij groeide op in Geluwe en stelde daar vast dat homoseksualiteit nog vaak een taboe is. “Tot mijn spijt moet ik vaststellen dat een coming-out op het platteland anders is dan in een stad", zegt hij. “Het is makkelijker homo te zijn in Brugge dan in Geluwe.”

Dat taboe wil hij doorbreken, Aaron maakt er zelfs zijn strijdpunt van. “Ik was 17 jaar toen ik mijn geaardheid met mijn naasten heb gedeeld", zegt hij. “Ik woonde toen al niet meer in Geluwe, maar in Eeklo. Ik heb nooit met mezelf geworsteld, maar ik merk dat mijn omgeving soms meer problemen ervaart. Ik pleit ervoor om steden en gemeenten een label van holebi-vriendelijk te geven en een coming-out meer bespreekbaar te maken. Misschien kan dat in bepaalde plattelandsgebieden wat meer rust brengen bij holebi-jongeren. Het zou nooit een probleem mogen zijn om je liefdesvoorkeur te delen met anderen. Dit is een kleine wereld. Brugge is Geluwe niet, maar Brugge is ook Gent of Antwerpen niet. Hoe groter de stad, hoe meer homoseksualiteit aanvaard wordt. Dat is toch mijn gevoel.”

Case New Holland

Aaron werkt als monteur voor Case New Holland in Zedelgem. Dat is een fabriek waar landbouwmachines geproduceerd worden. Niet meteen de job die je met een homo zou associëren. “Ik heb voordien in de bouw gewerkt”, lacht hij. “Als je open bent tegen iedereen krijg je de meest positieve reacties terug. Ik heb zelfvertrouwen en twijfel niet aan mezelf. Over mijn finaleplaats bij Mister Gay Belgium had ik tegen de collega’s nog niks gezegd. Maar toen het door de organisatie gecommuniceerd werd, kreeg ik meteen felicitaties van iedereen. Case New Holland is een goed bedrijf als het gaat over personeelsbegeleiding. Ik heb hier nog nooit problemen ervaren.”

Dat hij uit 114 kandidaten al bij de finalisten zit, vindt de Bruggeling al geweldig. Maar de zevende editie van Mister Gay Belgium winnen, zou voor Aaron het ultieme doel zijn. “Vanaf nu is het mijn missie om campagne te voeren en mensen bewust te maken van de problemen die holebi-jongeren nog ervaren. Als ik de finale win, drijf ik door. Ik wil op de barricades staan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.