Met 6.000 aan start van marathon

De tweede editie van de Generali Great Bruges Marathon verwelkomt zondag meer dan 6.000 sportievelingen in het centrum van Brugge. De deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende formules of afstanden.


Ook dit jaar is er een culinair luik verbonden aan het event waardoor de lopers en wandelaars niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk van Brugge kunnen proeven. Inschrijven voor de Generali Great Bruges Marathon kan tot dit weekend ter plaatse. Europees marathonkampioen Koen Naert geeft zondag om klokslag 9 uur aan de Dijver het startschot voor de marathon. Iets meer dan 2.000 lopers schreven zich in voor de mythische tocht van 42,195 kilometer, die volledig over Brugs grondgebied loopt. De marathonlopers trekken noordelijk naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Markt. Onderweg laten passages langs pittoreske dorpen zoals Lissewege, Dudzele, Zwankendamme en Koolkerke de deelnemers uitgebreid kennismaken met alles wat Brugge te bieden heeft. Er is ook een halve marathon en er kan ook gewandeld worden.


Aan het Sasplein in hartje Brugge en aan de Herdersbruggestraat wordt een Generali Cheering Zone gecreëerd waar toeschouwers hun familie en vrienden kunnen toejuichen. (BHT)