Meer dan 500 mensen genieten van kerstviering door gered Fiorettikoor in Kapucijnenkerk

Ingeborg zingt samen met het Fiorettikoor.
rv Ingeborg zingt samen met het Fiorettikoor.
De Kapucijnenkerk zat op kerstavond afgeladen vol met meer dan 500 mensen voor de laatste kerstviering met het Fiorettikoor in deze kerk.

Onder leiding van koorleidster Hilde Neutens en zangeres Ingeborg zongen de 70 vooral jonge leden de mooiste kerstliederen tijdens de stemmige eucharistie met veel aandacht voor kinderen. Een speciaal gemaakt afscheidslied wuifde op het einde de drie paters uit, die straks naar Herentals verhuizen. De aanwezigen gaven een minutenlang applaus aan de religieuzen en in het bijzonder aan koorleidster Hilde, die dankbaar en geëmotioneerd een geschenkje ontving.

Onder de aanwezigen waren ook schepen van Sport Franky Demon (CD&V) en raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA). Ze benadrukten dat ze er alles zullen aan doen opdat dit unieke koor ook in de toekomst nog concerten kan geven in dit gebouw, al zal het dan geen kerk meer zijn. De stad kocht de Kapucijnenkerk, maar geeft ze in erfpacht aan Toerisme Vlaanderen. Het Fiorettikoor zou sowieso haar plaats behouden om te repeteren in de kerk, al is het niet duidelijk of er nog concerten zullen zijn.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annie Vanthournout

    Ik , en velen met mij wil heel graag en vind dat het prachtige Fiorettikoor moet kunnen blijven repeteren en concerten geven in de kapucijnenkerk . Geef hen de kans om hun " thuis " te behouden .