Man meldt inbraak bij politie, maar brengt wapens mee: werkstraf van 100 uren

De strafrechter in Brugge gaf Tom W. met de werkstraf nog een nieuwe kans.
JHM De strafrechter in Brugge gaf Tom W. met de werkstraf nog een nieuwe kans.
Een Bruggeling beging op 7 februari vorig jaar een stommiteit toen hij naar het politiekantoor ging om klacht neer te leggen. Hij werd er prompt gefouilleerd en dat zinde hem niet. 

De politie wist dat Tom W. sowieso gefouilleerd moest worden, door zijn strafverleden. In zijn broekzak staken dan een boksbeugel, een vouwmes en een mes in de vorm van een huissleutel. Hij riskeerde er een celstraf voor maar kreeg van de rechter een werkstraf van 100 uren opgelegd. “Ik vind het oneerlijk”, klonk het bij W. verongelijkt. “Ik ga zelf klacht gaan neerleggen, omdat er tweemaal huisvredebreuk werd gepleegd in mijn woning en er spullen uit mijn appartement verdwenen. En daarmee werd niks gedaan, maar wel met het feit dat ik wapens bij me had. Dat is zo banaal. Ik droeg die gewoon omdat ik de relatie met mijn ex, die borderline had, verbroken heb en angst had van haar en haar vrienden. Ik had zelf ook een psychose en voelde me veiliger met die spullen”, was de uitleg. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.