Man haalt luchtdrukpistool boven op trein tussen Oostende en Brugge en wordt gearresteerd

De man werd in het station van Brugge van de trein gehaald.
JVM De man werd in het station van Brugge van de trein gehaald.
Een 30-jarige Pool heeft vrijdag in de vooravond voor paniek gezorgd op de trein tussen Oostende en Brugge. Hij haalde een luchtdrukpistool, een klein wapen met plastic bolletjes als projectiel, boven en werd bij aankomst in het station gearresteerd. De man bleek geen onbekende voor het gerecht.

Een treinreiziger verwittigde onderweg al de politie om melding te maken van de gewapende man. Een grote politiemacht wachtte hem rond 18 uur op in het station van Brugge. De 30-jarige Pool werd van de trein gehaald en in de boeien geslagen. Hij bleek naast het luchtdrukpistool ook nog een mes en een traangasbusje op zak te hebben. Het parket besloot de dertiger voor het verboden wapenbezit via de snelrechtprocedure voor de correctionele rechtbank te dagvaarden. Bij nazicht bleek de man nog onder voorwaarden te staan na een eerdere veroordeling. Het parket vordert de onmiddellijke intrekking van de probatie, waardoor hij naar de gevangenis zal worden overgebracht.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angelo Cabooter

  Het was trouwens niet tussen Oostende en Brugge, maar tussen Knokke en Brugge.

 • Mpyffe Peters

  @nico ik zou er de wapenwet toch eens bijpakken moest ik u zijn. Het is een vrij verkrijgbaar wapen doch verboden volgens zijn bestemming.

 • Erwin Vandriessche

  @NicoWinkelman: je zwaait nooit met eender welk wapen in het openbaar ,een bb-gun ziet er even gevaarlijk uit als een echt vuurwapen. Hij mag nog blij zijn dat de politie hem niet heeft neergeschoten. en als je nog een mes en pepperspray bij hebt, dan heb je wat gepland dat niet koosjer is. Maar wat mij vooral stoort is dat hij bekend is bij het gerecht en onder voorwaarden vrij was.

 • Nico Winkelman

  babygun? of bb gun?? als in Airsoftreplica? Dat is trouwens geen verboden wapen in Belgie, enige voorwaarde is 18+ zijn