Man (48) krijgt 37 maanden cel met probatie-uitstel voor zware slagen, bedreiging en belaging van ex-partner

Illustratiebeeld.
getty Illustratiebeeld.
Een 48-jarige Bruggeling is veroordeeld tot 37 maanden celstraf met uitstel onder voorwaarden voor opzettelijke slagen en verwondingen, belaging en doodsbedreigingen aan het adres van zijn ex-vriendin. Gino S. kon de breuk met de vrouw niet verkroppen. Vijf jaar geleden werd hij al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

De Bruggeling en het slachtoffer hadden sinds mei 2014 een knipperlichtrelatie. Tijdens en na de relatie speelden zich een ganse reeks gewelddadige incidenten af. Zo zou Gino S. zijn toenmalige partner meerdere keren vuistslagen in het gezicht gegeven hebben. De man greep het slachtoffer ook bij de keel, schopte in haar buik en bestookte haar met berichten. Hij liet het niet na om haar met de dood te bedreigen. De man was niet aan zijn proefstuk toe. In de zomer van 2012 kreeg hij immers al eens 2 jaar cel voor partnergeweld. Meteen na z’n vrijlating bedreigde hij een andere ex en haar nieuwe vriend, voor die feiten kreeg hij nog eens 10 maanden cel. 

Zijn advocaat Kris Vincke benadrukte dat het nieuwe dossier geen zwart-witverhaal was. Hij haalde aan dat zijn cliënt en het slachtoffer ook na het uitkomen van de feiten nog seks hadden en zelfs eens samen naar de politie trokken om tegen elkaar klacht in te dienen. De rechter vond het welletjes geweest en sprak een zware gevangenisstraf van 37 maanden uit, gezien de voorgaande feiten. De man krijgt echter nog één kans dankzij de probatievoorwaarden. Houdt hij zich daar niet aan en pleegt hij nieuwe strafbare feiten, wordt de straf alsnog effectief.