Gesponsorde inhoud

Mallebergplaats wordt een echt plein: “Deze plaats vroeg erom”

De Mallebergplaats wordt een echt plein.
Bart Huysentruyt De Mallebergplaats wordt een echt plein.
De Mallebergplaats in Brugge, tussen de Markt en de Hoogstraat, verandert binnenkort in een echt plein. Het kleine straatje dat nu langs restaurant Lieven loopt, wordt afgesloten.

Door de komst van een aantal horecazaken in de Mallebergplaats voelt het er sinds een paar jaar al wat aan als een pleintje, alleen was de infrastructuur nog niet aan aangepast. “We zoeken in ons ‘pleintjesplan’ naar plaatsen die we gezelliger kunnen maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Door de verbinding van de Mallebergplaats naar de Middelburgstraat om te vormen tot een voetpad met een boom kun je een plein maken. De Middelburgstraat kan dan bereikt worden via de Boomgaardstraat, Ridderstraat en Twijnstraat." 

De handelaars in de straat zijn in de wolken met de komst van een pleintje. “Hier kan je alleen maar blij van worden”, reageert Christian Campers van Exceller Bikes. “Het zal voor onze klanten leuk zijn om hier op het terras te zitten. Deze plaats vroeg echt om een pleintje. De boom zal zichtbaar zijn vanuit de Markt en de Hoogstraat en nodigt uit om hier eens te passeren.”

De werken kosten dertigduizend en starten tijdens de volgende winterperiode om de handelaars niet af te schrikken. 

Zo moet het er volgend jaar uitzien.
rv Zo moet het er volgend jaar uitzien.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.