Maak voortaan online afspraak bij politie Brugge: “Gedaan met lange wachtrijen”

Brugge, voorstelling " online afspraak met de Brugse Politie ": burgemeester Dirk De fauw met hoofdinspecteur Jan Maertens. Korpschef Dirk Van Nuffel kijkt goedkeurend toe
Benny Proot Brugge, voorstelling " online afspraak met de Brugse Politie ": burgemeester Dirk De fauw met hoofdinspecteur Jan Maertens. Korpschef Dirk Van Nuffel kijkt goedkeurend toe
Wie niet-dringende politiehulp nodig heeft, kan in Brugge vanaf nu online een afspraak maken. Bedoeling is om de soms lange wachtrijen in het commissariaat te verminderen én klantgerichter te werken. “Wie een afspraak maakt, krijgt meteen een mail met een overzicht van alle documenten die nodig zijn. Ook wij kunnen ons beter voorbereiden”, zegt hoofdinspecteur Jan Maertens, die zijn schouders onder het project zette.

Ja, ook de politie doet aan klantenbinding. Om de service naar de burger te vergroten, hebben ze in Brugge een platform ontworpen waardoor het mogelijk is om online een afspraak te maken met een inspecteur. Verschillende politiezones lanceerden het project al met succes, nu is dus Brugge aan de beurt. “Natuurlijk kunnen inwoners en bezoekers van onze stad nog steeds het politiehuis vrij binnenwandelen om aangifte te doen. Maar wie een afspraak maakt voor niet-dringende politiehulp, vermijdt een eventueel lange wachtrij”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel.

12.000 aangiftes per jaar

Dat het soms erg druk kan zijn bij de Brugse politie, bewijzen de cijfers. Jaarlijks verwerken ze zo’n 12.000 aangiftes, waarvan de helft in het Politiehuis langs de Lodewijk Coiseaukaai. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is enthousiast over het project en kwam de werking woensdagochtend persoonlijk uittesten. Na enkele muisklikken kon de burgervader eenvoudig een afspraak maken. “Ik zie dit absoluut als een meerwaarde”, aldus De fauw. Hoofdinspecteur Jan Maertens zette zijn schouders mee onder het project en ziet enkel voordelen. “Wie een afspraak maakt, krijgt automatisch een mailtje waarin een overzicht staat van alle documenten die nodig zijn voor de aangifte. Bovendien kunnen de politiemensen zich beter voorbereiden als ze op voorhand weten waarvoor iemand komt. Het systeem is zeer klantvriendelijk”, zegt hoofdinspecteur Maertens. De Brugse politie denkt ook aan de oudere mensen die vaak geen internet of computer hebben. Zij kunnen bellen naar het centrale nummer van de politie Brugge en via die weg een afspraak laten maken in het Politiehuis. Op termijn is het de bedoeling dat het ook mogelijk is om in de regiokantoren een afspraak te maken.

112

De politie benadrukt wel dat wie de politie dringend nodig heeft, nog steeds kan en moet bellen naar de noodnummers 101 of 112. Het boeken van een afspraak voor niet-dringende hulp kan 24/24 via de website www.politiebrugge.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.