Lid van internationale mensensmokkelbende binnenkort voor rechter

De haven van Zeebrugge.
BELGA De haven van Zeebrugge.
De Brugse raadkamer heeft een 39-jarige Turk doorverwezen naar de correctionele rechtbank op verdenking van mensensmokkel via de haven van Zeebrugge. Het parket vermoedt dat de man deel uitmaakt van een internationale smokkelbende.

De mensensmokkelaar werd op 7 januari opgepakt in Zeebrugge. Samen met vier transmigranten, waaronder twee minderjarigen, hield hij zich op in de buurt van een trailer. Het onderzoek wees uit dat de Turk de transmigranten vanuit een safehouse naar de haven had gebracht. Aanvankelijk beweerde hij de Bulgaarse nationaliteit te hebben, maar zijn identiteitspapieren bleken vals te zijn. Het parket vermoedt dat de smokkelaar deel uitmaakt van een internationale bende die illegalen door Europa naar het Verenigd Koninkrijk smokkelt. De man moet binnen een drietal weken voor de rechter verschijnen. Nog minstens tot zijn proces blijft hij in de cel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.