Lichtinstallatie begeeft het onder stevige rukwinden: stadsbestuur moet op zoek naar alternatief

Een van de lichtinstallaties van het Wintergloed-parcours in het Koning Albert I-park in Brugge heeft het maandagnamiddag begeven onder de stevige rukwinden. De constructie kan volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) niet heropgebouwd worden. “We gaan zo snel mogelijk op zoek naar een alternatief”, zegt hij.

Hoewel de lichtinstallatie gekeurd was en normaal bestand moest zijn tegen rukwinden, begaf de constructie het maandagnamiddag toch. Een deel van de installatie kwam terecht in het water. De verantwoordelijke firma ging de situatie ter plaatse bekijken en stelde vast dat de schade te groot was om de opstelling nog te heropbouwen. “Een erg jammere zaak”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Nochtans was ons verzekerd dat de installatie bestand was tegen hevige wind. Hij was ook gekeurd. Was het een zwakke plek in de constructie of was de wind op die plaats te sterk? Ik weet het niet. Dat zal wellicht werk zijn voor de verzekeringsmaatschappijen.”

Door het instorten van de opstelling in het Koning Albert I-park viel ook de stroom in de andere installaties van Wintergloed uit. Dat euvel werd snel hersteld, maar voor de bewuste locatie naast de Westmeers moet het stadsbestuur wel op zoek naar een andere oplossing. “De lichtinstallatie was speciaal ontworpen voor die plaats”, stelt De fauw. “De verantwoordelijke firma bekijkt of zij zelf een alternatief voorhanden hebben. Zoniet, gaan we zelf op zoek naar een installatie die past binnen het concept van Wintergloed.”

De lichtinstallatie begaf het onder de hevige wind.
Jan Van Maele De lichtinstallatie begaf het onder de hevige wind.

60-tal-oproepen

De brandweerposten van hulpverleningszone 1 kregen deze namiddag al een 60-tal oproepen te verwerken. Tot grote incidenten kwam het nog nergens. “Vooral de kustregio lijkt getroffen door de onstuimige weersomstandigheden”, zegt woordvoerster Ilse Mayens. “De oproepen gaan vooral over losgekomen dakbekleding, dakgoten en hekkens.”

Zo zag de installatie er voordien uit.
Benny Proot Zo zag de installatie er voordien uit.
De lichtinstallatie begaf het onder de hevige wind.
Jan Van Maele De lichtinstallatie begaf het onder de hevige wind.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick morel

    Een boom met lichtjes, die wuift heen en weer als er veel wind is, mooi effect.