Levensgevaarlijk: tieners beklimmen werfkraan en filmen stunt met drone

De jongeren beklommen de bouwkraan in Brugge en filmden alles met een drone.
rv De jongeren beklommen de bouwkraan in Brugge en filmden alles met een drone.
De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een filmpje van twee waaghalzen die een werfkraan beklimmen langs de Vaartdijkstraat.

Het filmpje werd zes dagen geleden online gezet. Indrukwekkend zijn de beelden wel, maar tegelijk is de stunt van de jongeren levensgevaarlijk. Niet alleen beklimmen ze de hoge kraan, ze wandelen er ook op en staan zelfs op de tegengewichten om alles goed in beeld te kunnen brengen. Daarbij maken ze zelfs gebruik van een drone die ze vanop de kraan besturen. 

Opvallend genoeg is de filmer mogelijk niet aan zijn proefstuk toe. De 17-jarige Bruggeling die het filmpje online zette, beklom in september 2017 al eens een bouwkraan aan de overkant van het water. Ook toen startte de politie een onderzoek en tikten ze de tiener op de vingers. Omdat ze op zich geen schade aanbrachten, kan de politie weinig doen. Of de tiener ook nu zélf opnieuw de kraan beklom, is niet helemaal duidelijk. Bij de video zet hij namelijk dat hij de video niet zelf maakte. Al blijft het feit dat de twee jongeren een levensgevaarlijk stunt uithalen. De eigenaar van de werf kan klacht indienen en is dat ook van plan. De kraan staat namelijk op privéterrein. Dat de Bruggeling niet van plan is snel te stoppen met dergelijke ondernemingen, is te zien op zijn YouTube-account. Hij kondigt op 24 augustus om middernacht namelijk een nieuwe video aan van een beklimming van een bouwkraan.

De jongeren beklommen de bouwkraan in Brugge en filmden alles met een drone.
rv De jongeren beklommen de bouwkraan in Brugge en filmden alles met een drone.
De waaghals kondigt meteen een nieuwe video aan.
rv De waaghals kondigt meteen een nieuwe video aan.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danielle van Bergen

  Wie zonder jeugdzonden is werpe nog wat commentaar ,ik keur het niet goed maar liever dat dan dat ze anderen ongewild meesleuren in de dood ,indien ze vallen jammer voor degenen die achterblijven maar het zijn in ieder geval geen hooligans . Vroeger kropen ze in de toren van de kerk ,op daken van gebouwen ,sprongen ze van hoge bruggen ,nu hebben ze hoge kranen ...tja voor ieder wat wils .

 • Freddy Sonnemans

  @Carl Parker : Neen, dan kunnen ze de eigenaar vervolgen, net zoals wanneer inbrekers slagen krijgen ze het slachtoffer van de inbraak vervolgen. Dank U justitie.

 • Angelo Cabooter

  Geef ze een HOGE BOETE wegens het betreden van een privé terrein en het in gevaar brengen van zichzelf en anderen. Tegenwoordig hebben jongeren NERGENS respect voor en tegenwoordig zijn de regels en verbodtekens voor hun kerstversiering. Een paar nachten in de gevangenis zal hun goed doen.

 • Carl Parker

  Het gaat goed met de jeugd deel 601, kijk als ze vallen zal het niet de schuld zijn van de eigenaar van de kraan, ok? Verslaafd aan filmpjes en fotootjes? Als het slecht afloopt dan is dat zo.