Laatste Brugse privéclub zoekt overnemer

INVESTERING BLIJKT STRUIKELBLOK VOOR MOGELIJKE GEGADIGDEN

Club Ibiza langs de Gistelsesteenweg staat te huur op zoekertjessite 2dehands.be.
Benny Proot Club Ibiza langs de Gistelsesteenweg staat te huur op zoekertjessite 2dehands.be.
De laatste privéclub in Brugge staat over te nemen. Na twintig jaar is de zaakvoerster van Club Ibiza op zoek naar een nieuwe eigenaar. Een evidente opdracht is dat niet, zo bewijst de maandenlange zoektocht. "Goesting is er genoeg, maar de investering blijkt het struikelblok."

Voor de niet-kenners: Club Ibiza langs de Gistelsesteenweg is al jarenlang de bekendste privéclub in en rond Brugge. Dat kan ook moeilijk anders, aangezien het de laatst overgebleven club in zijn categorie is op Brugs grondgebied. De zaakvoerster baat de zaak al twintig jaar met hart en ziel uit. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. De luxueuze privéclub/champagnebar staat sinds enige tijd over te nemen. Het is opmerkelijk dat de zoektocht héél moeizaam verloopt. "Goesting om het te doen is er genoeg. Maar de investering blijkt vaak toch moeilijk", klinkt het binnen de club.

De bar van de club.
RV De bar van de club.

2dehands.be

Dat de zoektocht naar nieuwe eigenaars stroef verloopt, bewijzen de talloze pogingen van de huidige zaakvoerster om iemand te vinden. Club Ibiza staat bijvoorbeeld ook over te nemen op... zoekertjessite 2dehands.be. Niet alledaags voor een succesvolle horecazaak. De beschrijving klinkt daar alleszins veelbelovend. "Overname van een zeer goed draaiende privéclub en champagnebar met vier slaapkamers en twee jacuzzi's in een prachtige villa", staat er te lezen. De bijhorende foto's bewijzen alvast dat het interieur luxe uitstraalt. Naast de mooie bar met rode tinten, zijn er de klassevol ingerichte kamers, luxueuze badkamers en stijlvol sanitair.

Eén van de slaapkamers.
RV Eén van de slaapkamers.

Vast cliënteel

Volgens de zaakvoerster stopt het daar niet en zijn er nog tal van voordelen. Zo wijst ze op de goede ligging op een boogscheut van het stadscentrum, de ruime parking én het gebrek aan een gelijkaardige zaak in de directe omgeving. Verder kan Club Ibiza rekenen op een vast cliënteel dat doorheen de jaren werd opgebouwd. Belangrijk voor de liefhebbers: voorlopig blijft de huidige zaakvoerster gewoon verder doen tot er een geschikte overnemer is gevonden.


Hoe groot de portefeuille van een kandidaat-overnemer moet zijn, is niet bekend. Het gaat om een huurpand.


"Ik ga mijn zaak niet zomaar verkopen", zegt de huidige eigenaar. Voorlopig lijkt de nabije toekomst van Club Ibiza dus verzekerd. Blijft de zoektocht naar een geschikte overnemer echter zonder resultaat, dan dreigt ook de laatste Brugse privéclub op termijn te verdwijnen.