Kruispoortbrug opnieuw open na defect

De Kruispoortbrug is defect
Mathias Mariën De Kruispoortbrug is defect
De ‘nieuwe Kruispoortbrug’ in Brugge was sinds donderdagavond enige tijd defect. De brug kon niet meer dicht door een softwareprobleem. Ondertussen zijn de problemen voorbij. 

Opvallend is dat de defecte brug pas sinds februari 2018 in gebruik is genomen nadat de vorige ruim 400 dagen defect was. De Vlaamse Waterweg is bevoegd voor de brug. Het ging om een softwareprobleem waardoor de brug niet meer kon sluiten. Er werd volop gewerkt aan een oplossing. Met het mechanisme van de brug is in principe niks mis. In de loop van vrijdagochtend was de brug weer in gebruik. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christophe Arnhem

    Lees goed. Dit was een eenmalig probleem die opgelost is. De vorige brug was 400 dagen defect na een aanvaring. Dus mss even relativeren.

  • Erwin Vandriessche

    Brugge en zijn bruggen hé! Nu er zijn geen andere oplossingen, men kan ze niet wegtoveren er is nu éénmaal scheepvaart en kanalen. Gelukkig heeft Brugge genoeg bruggen om in en uit het centrum te geraken. Misschien terug met menselijke bruggendraaiers werken, zonder dure electronica die computergestuurd is, goed voor de tewerkstelling ook nog en ecologisch.