Krantenbezorger krijgt vuistslag van man ‘die geen folder in bus wil’

Pascal Geers poseert met folders, maar hij is wel enkele dagen arbeidsongeschikt na de klap.
Benny Proot Pascal Geers poseert met folders, maar hij is wel enkele dagen arbeidsongeschikt na de klap.
Een Brugse krantenbezorger is enkele dagen arbeidsongeschikt, omdat hij een rake klap heeft gekregen tijdens zijn ronde. Pascal Geers (54) had net een folder in een brievenbus gestopt, toen de bewoner buiten kwam en hem recht in het gezicht sloeg. “Zinlozer wordt geweld niet”, zegt Pascal, die klacht indiende bij de politie.

“Al 19 jaar doe ik mijn werk met hart en ziel. In het verleden kreeg ik wel eens een scheldwoord naar het hoofd geslingerd, maar dergelijk zinloos geweld? Neen, dat is de eerste en hopelijk meteen de laatste keer. Als ik iets jonger was, stopte ik meteen. Maar nu ben ik te oud geworden.” 

De 54-jarige Pascal Geers is duidelijk onder de indruk van de feiten die zich dinsdagochtend afspeelden in de Balsemboomstraat in hartje Brugge. De Bruggeling was bezig met het verdelen van folders voor de kerstloop. Op het einde van zijn ronde liep het verkeerd. “Ik stak het krantje in een brievenbus, waarna de bewoner plots boos naar buiten kwam gestormd. Blijkbaar vond hij het niet kunnen dat ik zo’n folder in z’n brievenbus stak”, zegt Pascal. 

De krantenbezorger probeerde de bewoner nog te sussen, maar kreeg enkele ogenblikken later een vuistslag recht in het gezicht. “Ik vloog tegen de grond en was even van de wereld. Hoewel ik om hulp schreeuwde, kwam niemand me helpen”, zucht het slachtoffer. Pascal besloot klacht in te dienen bij de politie. “Getuigen waren er jammer genoeg niet, althans niet dat ik weet. Het kan dus nog een lastige zaak worden.”

Geen schrik

De krantenbezorger liep verscheidene verwondingen op en is enkele dagen arbeidsongeschikt. Vooral de nekpijn en verstuikte pols baren hem zorgen. Ook zijn lip is gehavend door de klap. “Zinlozer wordt geweld niet. ik snap er niks van”, zegt de man. Schrik heeft Pascal evenwel niet. Binnenkort gaat hij opnieuw aan het werk.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Minjauw

  geen reclame op de brievenbus maar de reclame verdeeld door de postbode krijg je wel, verklaring... ze zijn verplicht het in de bus te stoppen

 • vangeel guido

  Simpel 14 dagen bakje in en hij doet het niet meer.

 • Geert Goemaere

  Op mijn brievenbus hangt zo'n stickertje Geen drukwerk/Geen reclame. Als ik iemand erop betrap dat hij of zij niettegenstaande de sticker toch ongewenst drukwerk bezorgt, dan ben ik de eerste op hen daarop te wijzen. Maar dan wel op een vriendelijke manier! Geweld lost niks op. Wanneer gaan mensen dit eens snappen?! Veel sterkte Meneer Geers.

 • Sam Rogiers

  Als postbode kan ik bevestigen dat de mensen al dat gestalk van reclame beu is. Het is ook veruit het enige dat ik moet verdelen, reclame en facturen.

 • Eddy De Ridder

  Wat een onbenul , een mooie schade vergoeding geven aan de krantenbezorger. En geen post meer in de brievenbus steken bij die onbenul dat hij er achter gaat naar de post zelf , geen respect meer voor andere mensen . Wat een wereld .