Koning Albert I-park mee opgenomen in plannen uitbreiding parking 't Zand

De uitbreiding van de ondergrondse parking van 't Zand komt opnieuw een stapje dichterbij.

Nu het openbaar onderzoek is gestart, hoopt het stadsbestuur dat de parking in 2021 operationeel is. Opmerkelijk: in de plannen is ook een belangrijke rol voorzien voor het Koning Albert I-park.


Dat de parking onder 't Zand en het Concertgebouw wordt uitgebreid met 635 plaatsen, is al langer bekend. Nu het openbaar onderzoek is gestart, raken ook meer details over de plannen bekend. Meest opvallend is dat uitbater Interparking een belangrijke rol voorziet voor het Koning Albert I-park. Na de uitbreiding van de parking, wordt het park bovengronds volledig heraangelegd en krijgt een nieuwe brug ter hoogte van 't Eiland. Verder is er ook plaats voor een onopvallende toegangshal voor voetgangers mét sanitaire voorzieningen. Alles samen zal de parking na de werken 1.932 plaatsen tellen. Tot slot is er ook nog een extra inrit voorzien. Al is er nog enig voorbehoud, aangezien er vanaf nu nog bezwaar kan ingediend worden. Grote problemen of hindernissen worden echter niet meer verwacht.

Cruciaal

In principe beslist de Vlaamse Overheid in maart over de vergunning. In 2021 zou de parking volledig afgewerkt moeten zijn. Volgens het stadsbestuur is een uitbreiding cruciaal, zeker met de nieuwe congres- en beurshal in het achterhoofd. Leuk extraatje: eenmaal de werken van start gaan, zullen geïnteresseerden het bouwproject vanuit een kijktribune kunnen volgen. (MMB)