Kleine personenwagen frontaal aangereden op E40 na eerder ongeval: twee rijstroken tijdlang afgesloten

Jan Van Maele
Langs de E40 tussen Oostkamp en de verkeerswisselaar in Brugge gebeurde zaterdagnacht een zwaar verkeersongeval. De twee betrokken wagens zijn rijp voor de schroothoop.

Het ongeval gebeurde even na middernacht. De bestuurder van een kleine personenwagen werd er volgens zijn eigen verklaring mogelijk licht aangereden door een andere wagen die zijn weg vervolgde. Door die - mogelijke -aanrijding begon de wagen te slippen en kwam op het middenvak tot stilstand met de voorkant richting het aankomende verkeer. 

Enkele aankomende voertuigen konden de witte Fiat nog nipt ontwijken, maar een grijze gezinswagen kon dat niet meer. Het kwam tot een frontale botsing. De impact van de crash was enorm. Beide bestuurders raakten gewond en moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. 

Beide voertuigen zijn rijp voor de schroothoop. Door het ongeval waren twee rijstroken afgesloten. De wegpolitie deed de nodige vaststellingen en onderzoekt hoe het ongeval juist kon gebeuren. 

Jan Van MaeleReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.