Kinderen helpen bij overzetten amfibieën langs Zeeweg

Overzet amfibieën langs de Zeeweg: hier een salamander
Jan Van Maele Overzet amfibieën langs de Zeeweg: hier een salamander
Maandagmorgen hielpen de 25 kinderen van het eerste leerjaar van de basisschool Sint-Lodewijk uit Sint-Andries bij het overzetten van padden en kikkers langs de Zeeweg.

Eerst kregen ze van Lieselot Boone, educatief medewerkster van de stad Brugge een lesje biologie. Daarna trokken ze onder begeleiding naar de Zeeweg waar 57 bakjes werden geïnstalleerd om de amfibieën in op te vangen. De buit was door de koude nacht en het droge weer niet erg groot. Slecht twee salamanders werden overgezet. Toch waren de kinderen erg enthousiast over hun educatief uitstapje. Er worden nog tot einde maart padden en kikkers geholpen bij het oversteken van wegen.

Gevaarlijke weg

De Zeeweg is een gevaarlijke weg voor de dieren. Door de overzetactie, in samenwerking met vrijwilligers, konden vorig jaar nog 642 padden, 1.572 kikkers en 214 salamanders gered worden langs deze straat alleen al. In totaal dus 2.428 amfibieën.

 Lieselot Boone, educatief medewerkster van de stad Brugge, geeft een woordje uitleg over amfibieën.
Jan Van Maele Lieselot Boone, educatief medewerkster van de stad Brugge, geeft een woordje uitleg over amfibieën.
Een salamandertje tracht te ontsnappen terwijl Lieselot het diertje toont aan de klas.
Jan Van Maele Een salamandertje tracht te ontsnappen terwijl Lieselot het diertje toont aan de klas.
De padden, kikkers en salamanders worden opgevangen voor ze de weg op eigen houtje kunnen oversteken.
Jan Van Maele De padden, kikkers en salamanders worden opgevangen voor ze de weg op eigen houtje kunnen oversteken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.