Juniorarcheologen behalen diploma

Deze kinderen mogen zich juniorarcheoloog noemen.
Bart Huysentruyt Deze kinderen mogen zich juniorarcheoloog noemen.
In Brugge hebben weer een aantal kinderen het diploma van juniorarcheoloog behaald. Ze kunnen elke woensdagnamiddag de opgravingen op het Beursplein mee volgen. 

De toekomst lijkt alvast verzekerd: één van de juniorarcheologen, de zogeheten ‘Raakvlak Rakkers' vond een middeleeuwse kopspeld in de overblijfselen van een gracht. De spreekwoordelijke naald in de hooiberg dus… 

Ook op woensdagen 31 juli en 7 augustus kunnen Brugse kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar nog deelnemen aan deze activiteit, inschrijven kan via https://bit.ly/2GtNqFj. 

Volgens schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) heeft het Beursplein nog niet alle geheimen prijs gegeven. “Het is mooi om te zien hoe ook jonge Bruggelingen met onze archeologische dienst Raakvlak willen meewerken aan deze opgravingen. Ik reik hen dan ook graag na afloop het diploma van juniorarcheoloog uit.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.