Jongemannen pleegden overval op nachtwinkel “uit stoerdoenerij”: raadkamer verlengt hun aanhouding

De Brugse raadkamer verlengde de aanhouding van de meerderjarigen.
BELGA De Brugse raadkamer verlengde de aanhouding van de meerderjarigen.
Twee jongemannen van amper 18 en 19 jaar oud blijven een maand langer in de cel voor een overval afgelopen week op een Brugse nachtwinkel. De overvallers pleegden de feiten naar eigen zeggen “uit stoerdoenerij”.

L.T. (18) en C.M. (19) waren dinsdagavond bij elkaar, toen ze samen met een minderjarige het plan opvatten om een nachtwinkel te overvallen. Ze kozen kruidenierszaak Ar-Rahmaan in de Sint-Maartensbilk uit als doelwit en bedreigden de uitbater met een groot mes. De jonge Bruggelingen dwongen hem de inhoud van de kassa af te geven en namen uiteindelijk de vlucht met ongeveer 200 euro. De bewakingscamera’s van de winkel registreerden de overval. Het duurde dan ook niet lang voor de politie drie verdachten in het oog kreeg. Dezelfde nacht nog werden de twee jongeren en de minderjarige in de boeien geslagen. Tijdens hun verhoor verklaarden ze de overval te hebben gepleegd “uit stoerdoenerij”. “Ze zagen de ernst van de feiten niet in”, zegt één van hun advocaten. “Pas tijdens het verhoor bij de onderzoeksrechter beseften ze wat ze gedaan hadden.” De twee meerderjarigen werden aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer verlengde hun aanhouding vrijdagmorgen met een maand. De minderjarige werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.