Jongemannen naar rechter voor overval op nachtwinkel

De raadkamer verwees het dossier vrijdagmorgen door naar de strafrechter.
BELGA De raadkamer verwees het dossier vrijdagmorgen door naar de strafrechter.
Twee mannen van amper 18 en 19 jaar oud moeten voor de correctionele rechtbank in Brugge verschijnen voor een overval op een nachtwinkel in Brugge. Dat heeft de raadkamer vrijdagmorgen beslist.

L.T. (18) en C.M. (19) beraamden in januari samen met een minderjarige het plan om kruidenierszaak Ar-Rahmaan nabij het Beursplein te overvallen. Ze bedreigden de uitbater met een groot mes en dwongen hem de inhoud van de kassa af te geven. Uiteindelijk namen de jonge overvallers de vlucht met een buit van ongeveer 200 euro. . De bewakingscamera’s van de winkel registreerden de overval. Het duurde dan ook niet lang voor de politie drie verdachten in het oog kreeg. Dezelfde nacht nog werden de twee jongeren en de minderjarige in de boeien geslagen. Tijdens hun verhoor verklaarden ze de overval te hebben gepleegd “uit stoerdoenerij”. De twee meerderjarigen werden aangehouden door de onderzoeksrechter. De minderjarige werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Drie maanden na de feiten verwees de raadkamer de zaak vrijdagmorgen door naar de correctionele rechtbank. De twee jonge overvallers mochten in afwachting van hun proces de gevangenis verlaten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.