Jongemannen blijven in de cel voor overval “uit stoerdoenerij” op nachtwinkel

De raadkamer in Brugge.
BELGA De raadkamer in Brugge.
Twee mannen van amper 18 en 19 jaar oud blijven nog een maand langer in de cel voor een overval vorige maand op een Brugse nachtwinkel. Dat heeft de raadkamer vrijdagmorgen beslist.

L.T. (18) en C.M. (19) beraamden samen met een minderjarige het plan om kruidenierszaak Ar-Rahmaan nabij het Beursplein te overvallen. Ze bedreigden de uitbater met een groot mes en dwongen hem de inhoud van de kassa af te geven. Uiteindelijk namen de jonge overvallers de vlucht met een buit van ongeveer 200 euro. . De bewakingscamera’s van de winkel registreerden de overval. Het duurde dan ook niet lang voor de politie drie verdachten in het oog kreeg. Dezelfde nacht nog werden de twee jongeren en de minderjarige in de boeien geslagen. Tijdens hun verhoor verklaarden ze de overval te hebben gepleegd “uit stoerdoenerij”. De twee meerderjarigen werden aangehouden door de onderzoeksrechter. De minderjarige werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.