Jongeman maakt moeder jaar lang wijs dat hij aan universiteit studeert, maar valt door de mand door vele schrijffouten in vervalst attest

De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
JHM De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
Een 24-jarige man uit Willebroek heeft 3.600 euro boete, waarvan 1.200 effectief, gekregen voor valsheid in geschrifte. R.K. maakte zijn moeder bijna een jaar lang wijs dat hij aan de KU Leuven studeerde. Hij vervalste zijn schoolattesten, maar viel door de mand door de vele schrijffouten in het document.

R.K. werkte het schooljaar 2013-2014 af aan het Atheneum in Boom. In juni kreeg hij te horen dat hij gebuisd was voor z’n eindexamens. De jongeman durfde het slechte nieuws niet te vertellen aan z’n moeder en zette een vernuftig plan op poten. Hij maakte z’n moeder wijs dat hij met glans geslaagd was en een opleiding zou beginnen aan de KU Leuven. De vrouw stelde zich geen vragen. Haar zoon vertrok elke morgen naar de les, maar hing volgens het arbeidsauditoraat in werkelijkheid rond in de buurt. Bijna een volledig academiejaar hield R.K. z’n leugens vol, tot in mei 2015 z’n moeder ontdekte dat ze geen gezinsbijslag meer kreeg. Na contact met de uitbetalingsinstantie bleek dat ze nog schoolattesten van haar zoon moest voorleggen.

R.K. probeerde zijn vel te redden door onder meer z’n inschrijvingsattest van de KU Leuven te vervalsen. De consulente van het kinderbijslagfonds rook echter onraad door de vele schrijffouten in het attest. Bovendien gebruikte R.K. oude logo’s en was het document bovendien niet ondertekend. Omdat de feiten zich onder meer in Brugge afspeelden, moest de jongeman zich vorige maand voor de correctionele rechtbank in Brugge verantwoorden. Hij kwam echter niet opdagen voor z’n proces. Volgens de arbeidsauditeur waren de praktijken van R.K. “een jeugdzonde”. De rechter legde de jongen vrijdagmorgen 3.600 euro boete op, waarvan hij 1.200 euro effectief moet betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.