Jarige notaris zamelt 5.000 euro in voor Fonds Marleen Temmerman

Brugge cheque fonds Marleen Temmerman
Benny Proot Brugge cheque fonds Marleen Temmerman
Notaris Francis Moeykens riep voor zijn vijftigste verjaardag vrienden en kennissen op om te schenken voor het Fonds Marleen Temmerman. Dat bracht liefst 5.000 euro op.

OCMW-voorzitter Pablo Annys (sp.a) overhandigde het bedrag in The Bruges Beer Experience. Het Fonds Marleen Temmerman is verbonden aan de Universiteit Gent en ijvert voor toegankelijke seksuele en reproductieve gezondheidszorg en een hogere kwaliteit van die gezondheidszorg, specifiek voor vrouwen. De strijd tegen HIV en baarmoederhalskanker staan bovenaan de agenda.

Het befaamde fonds neemt ook tal van initiatieven om anticonceptie in de kwetsbaarste gebieden van zwart-Afrika, ingeburgerd te krijgen. Zo wil het de moeder- en kindersterfte terugdringen. “De middelen en manieren om dit te doen bestaan, maar de toepassing laat vaak te wensen over”, zegt notaris Francis Moeykens. Professor Frank Vandekerckhove, hoofd van de Vrouwenkliniek en Reproductieve Geneeskunde van de UGent, nam de cheque in ontvangst in Brugge.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.