Jaar cel voor transmigrant die havenpersoneel bedreigde met mes, nadat hij en 13 anderen werden ontdekt in trailer

De haven van Zeebrugge.
Benny Proot De haven van Zeebrugge.
Een transmigrant uit Eritrea is veroordeeld tot een jaar cel voor het binnendringen in de haven van Zeebrugge en het bedreigen van het veiligheidspersoneel met een mes. De man maakte deel uit van een groep van veertien transmigranten uit Eritrea die in een trailer verstopt zat.

De security van de haven deed de ontdekking  op 9 mei kort na de middag. Enkele van de vluchtelingen probeerde eerst via het dak te ontsnappen. Toen dat niet lukte, scheurden de transmigranten het achterste dekzeil open. Een van hen bedreigde het veiligheidspersoneel door het gat met een breekmes en maakte zwaai- en steekbewegingen in hun richting. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden. Tijdens het proces op de rechtbank verklaarde zijn advocaat dat de groep mensen al vijf dagen in de trailer zat, zonder enige voeding.

Beklaagde Solomon R. bleek ook in Sint-Joost-ten-Node in aanraking te zijn gekomen met de politie. Tijdens een actie tegen transmigranten deelde hij een kopstoot uit aan een agent. Volgens de advocate reageerde hij in Zeebrugge zo hevig uit schrik voor de politie. Een jaar cel is het verdict.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gunter Verleyen

  één jaar cel! dus hij is vrij want straffen minder dan 3 jaar moet ment niet uitzitten

 • ANN LIMBOS

  Jongens toch, het enige wat helpt : Het eerste vliegtuig naar hun thuisland op. Anders blijven we dweilen met de kraan open.

 • Edmond Dillien

  Die blijven toch den onnozele uithangen, he. Iemand die hier zelfs niet wil zijn een van onze beruchte "ge moet toch niet gaan zitten" straffen geven. En denken ze nu echt dat ze een indruk op hem gemaakt hebben, binnen de kortste keren heeft hij weer ergens zever omdat ze hem oppakken voor iets dat niet mag of is hij van het Belgisch grondgebied verdwenen en in het laatste geval lacht hij eens met onze rechtspraak zoals zovele al gedaan hebben.

 • jose ceraia

  Hopelijk effectief uitzitten tot de laatste dag.