Jaar cel voor notoire vuilniszakkendief die eerder al dochtertje dreigde dood te rijden

De man maakte vooral vuilniszakken buit bij Colruyt. (illustratiebeeld)
Benny Proot De man maakte vooral vuilniszakken buit bij Colruyt. (illustratiebeeld)
Een 42-jarige Bruggeling heeft één jaar cel gekregen voor het stelen van vuilniszakken in filialen van Colruyt. Gunther V. werd in het verleden al veroordeeld voor een gewapende overval en wilde achtervolging met zijn 2-jarig dochtertje op de passagierszetel naast hem.

De diefstallen vonden plaats tussen januari 2018 en januari 2019. Gunther V. pleegde in die periode in totaal elf diefstallen. In de meeste gevallen maakte de Bruggeling rollen vuilniszakken buit in filialen van Colruyt. De buit verkocht hij daarna gewoon door in de buurt. Behalve voor de vuilniszakkendiefstallen, werd V. dinsdagmorgen ook veroordeeld voor het stelen van een PlayStation4 in de Carrefour in het B-Park, een powerbank en een iPad. Voor zijn proces stuurde de man zijn kat. Hij kreeg bij verstek een effectieve gevangenisstraf van één jaar. Niet de eerste keer, want Gunther V. werd in het verleden al meermaals veroordeeld. 

Zo kreeg hij al acht jaar cel voor een gewapende overval en eind 2017 werd hij veroordeeld voor een wilde achtervolging op de E40. V. werd tegengehouden door de politie, nadat hij ermee had gedreigd zichzelf en z’n 2-jarig dochtertje dood te rijden. Het meisje zat zonder gordel op de passagierszetel. V. weigerde echter te stoppen, waarop een wilde achtervolging ontstond met snelheden tot 180 km/uur. Pas in Zwijnaarde kon de man worden klemgereden. Eerder had hij al twee agenten ei zo na omvergereden en z’n dochtertje gebruikt als levend schild om te ontkomen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Angelo Cabooter

    1 jaar effectief, terwijl hij al eens veroordeeld is geweest met 8 jaar gevangenisstraf. Maak er maar 16 jaar effectieve gevangenisstraf van!!!