Infomarkt over nieuwe beurs- en congreshal lokt heel wat nieuwsgierigen: voorbereidende werken starten na de Meifoor

Brugge, Infomarkt Beurssite: burgemeester De fauw bekijkt de maquette samen met
Benny Proot Brugge, Infomarkt Beurssite: burgemeester De fauw bekijkt de maquette samen met
De voorbereidende werken voor het nieuwe beurs- en congresgebouw in Brugge zullen na de Meifoor aangevat worden. Dat werd zaterdagmiddag duidelijk tijdens een infomoment voor alle Bruggelingen. “We hopen het nieuwe gebouw tegen 2021 in gebruik te nemen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). 

Het stadsbestuur organiseerde een infomarkt om omwonenden en geïnteresseerden extra toelichting te geven bij de plannen. Ook de architecten waren van de partij. Die lieten verstaan dat het nieuwe ontwerp een performante open ruimte wordt. Het vroegere beursgebouw op het Beursplein ligt intussen al sinds juni 2017 tegen de vlakte. Het nieuwe project heeft een prijskaartje van 40 miljoen euro. 40 miljoen euro. Daarvoor krijgt Brugge een hal met plein van bijna 5.000 vierkante meter, een auditorium voor 500 man, 8 vergaderzalen, een cateringzaal met terras op de bovenste verdieping en een ondergrondse parking voor 124 wagens. Het openbaar onderzoek, waarbij eventuele bezwaarschriften kunnen ingediend worden, loopt nog tot woensdag 10 april. 

Brugge, Infomarkt Beurssite
Benny Proot Brugge, Infomarkt Beurssite
Brugge, Infomarkt Beurssite
Benny Proot Brugge, Infomarkt BeurssiteReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.