Immokantoor leeggeroofd

DIEVEN AAN DE HAAL MET LAPTOPS, CAMERA'S EN ZELFS WIFITOESTELLEN

Inbrekers zijn zondagavond aan de haal gegaan met alle elektronische apparaten van immokantoor Immo Acasa. Zelfs de wifitoestellen namen ze mee. "Dit kost ons meer dan 10.000 euro", zucht zaakvoerder René Vercruysse. "Gelukkig hebben we de gegevens van onze klanten kunnen recupereren."

Het immokantoor op de hoek van de Ezelstraat en de Oude Zak in hartje Brugge bleef gisteren uit noodzaak de hele dag gesloten. "We kunnen gewoon niet anders. De dieven namen werkelijk alles mee", zucht zaakvoerder René Vercruysse. Het waren de bewoners van het bovenliggende appartement die de inbraak zondagavond even na 22 uur opmerkten. De dieven forceerden een achterdeur en konden zo het gebouw betreden. Binnenin richtten ze een ware ravage aan. "Het is echt onvoorstelbaar. Letterlijk niks lieten ze staan", zegt Vercruysse vol ongeloof. In totaal stalen de daders drie vaste computers, een laptop, verschillende fotoapparaten en enkele HD-camera's om 360 graden te filmen. Als klap op de vuurpijl besloten de dieven ook alle wifi-apparatuur mee te nemen. "Ze hebben ook geprobeerd om de kluis open te breken, maar daar slaagden ze niet in. Gelukkig maar. Al bewaren we sowieso geen cash geld in het kantoor." De zaakvoerder bleef niet bij de pakken zitten en kocht gisteren al verschillende nieuwe laptops. "Ik hoop morgen (vandaag, red.) de zaak terug te kunnen openen. Hoe minder tijd we verliezen, hoe beter."

Ook flat boven bezocht

"In totaal loopt de schade makkelijk op tot boven de 10.000 euro", gaat zaakvoerder René Vercruysse verder. Een fikse tegenvaller voor het immokantoor, dat al sinds 1998 een gevestigde waarde is in Brugge. "Gelukkig hebben we de gegevens van onze klanten en gebouwen kunnen vrijwaren en recupereren via onze Dropbox online." De indringers forceerden binnen nog verschillende deuren en gingen ook op het appartement boven het immobiliënkantoor een kijkje nemen. Daar namen ze opvallend genoeg niks mee. Volgens de eerste vaststellingen en verklaringen van de bewoners sloegen de daders hun slag zondagavond tussen 21 en 22 uur. De politie kwam dezelfde dag nog ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Extra beveiliging

Het leeggeroofde kantoor doet René Vercruysse wel beseffen dat extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Om een gelijkaardige diefstal in de toekomst te vermijden, komen er op korte termijn extra alarminstallaties en mogelijk ook camerabewaking. "Dit is natuurlijk een fikse tegenslag. Al moeten we de zaak ook niet op de spits drijven, gezondheid is nog altijd het belangrijkste. We komen dit wel te boven", aldus Vercruysse. Bij de Brugse politie bevestigen ze dat er een onderzoek loopt. Van de daders is nog geen spoor. "Of ik hoop heb dat ze gevat worden? Weinig, al moeten we de politie natuurlijk haar werk laten doen", besluit de zaakvoerder.

Zaakvoerder René Vercruysse in het lege kantoor. De dieven namen werkelijk alles mee.
Mathias Mariën Zaakvoerder René Vercruysse in het lege kantoor. De dieven namen werkelijk alles mee.
Immo Acasa op de hoek van de Ezelstraat en de Oude Zak.
Mathias Mariën Immo Acasa op de hoek van de Ezelstraat en de Oude Zak.