Illegaal bekogelt hondenbegeleider met glazen fles

De scheepvaartpolitie van Zeebrugge heeft afgelopen weekend drie illegalen uit een trailer in de haven moeten halen. Opvallend daarbij is dat het drietal twee dagen na elkaar binnendrong. Ze stelden zich bij hun arrestatie weerspanning op en moeten zich daarvoor binnenkort verantwoorden voor de rechtbank.


Zaterdag trof de scheepvaartpolitie van Zeebrugge drie personen aan in een trailer op de terminal van P&O. De migratiehond had de aanwezigheid van mensen opgemerkt tijdens de controle. Daarop nam één persoon de vlucht via het dak van de trailer. Toen de hondengeleider de achtervolging inzette, draaide de vluchtende persoon zich om en gooide een fles naar de man. Hij kreeg de fles tegen het hoofd en viel neer. De man zette de achtervolging toch verder en kon de vluchtende illegaal arresteren. Het bleek om een minderjarige man uit Marokko te gaan.


De andere twee personen werden uit de trailer gehaald, die geladen was met flessen wijn. Het duo werd in beschonken toestand naar het politiebureau gebracht. Beiden stelden zich weerspannig op en dienen zich voor de correctionele rechtbank te verantwoorden voor de diefstal en het weerspannig gedrag bij hun arrestatie en overbrenging. Amper een dag later werd het drietal opnieuw in de haven aangetroffen. (MMB)