Honden sterven in snikhete wagen: vrouw krijgt 1.600 euro boete

Vrouw die honden liet sterven in wagen kreeg op de rechtbank van Ieper een geldboete.
Henk Deleu Vrouw die honden liet sterven in wagen kreeg op de rechtbank van Ieper een geldboete.
Een vrouw uit Rochefort heeft van de Ieperse rechter een boete van 1.600 euro gekregen, waarvan de helft met uitstel,  nadat twee van haar honden het leven lieten in haar snikhete wagen. “Die dieren waren mijn gezin. Ik had mijn auto in de schaduw gezet en de ruit wat open gelaten.” 

De Brugse politie kreeg op zaterdag 30 juni een oproep voor opgesloten honden in een wagen op de parking van AZ Sint-Jan in Brugge. Het was de hele namiddag bloedheet en de dieren zaten al 5,5 uur opgesloten in het voertuig. Bij aankomst van de hulpdiensten was één Berner sennenhond al overleden. Een tweede Berner sennenhond liet enkele uren later het leven bij de dierenarts. Het derde exemplaar, een Lhasa apso - een klein hondenras uit Tibet - overleefde de loden hitte. Het was snel duidelijk wie de eigenaar van de honden en van de wagen was: een vrouw die op dat moment een nierdialyse onderging in het ziekenhuis. De vrouw woont in Rochefort, maar was op vakantie in onze regio. Ze had een vakantiehuis gehuurd waar haar honden niet alleen mochten blijven. Ze nam ze dan maar mee naar het ziekenhuis. G.K. zegt dat ze de wagen in de schaduw plaatste en de vensters een beetje liet openstaan. Iemand had de honden in de loop van de namiddag al gezien, en het ziekenhuis had tot tweemaal toe een oproep gedaan om de eigenaar te vinden, maar zonder resultaat. De vrouw verscheen voor de rechter in Ieper en werd veroordeeld tot een geldboete van 1.600 euro, de helft met uitstel. “Die honden waren mijn gezin”, zegt de eigenares van de dieren. “Ik dacht dat ik alles had gedaan om hun dood te vermijden.” 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    Als je nierpatiënt bent, dan ben je ook op de hoogte van de duur van de dialyse ! En op die leeftijd moet je ook weten dat de zon en aarde draaien en de schaduw niet zal blijven waar ze was. Ook op die hete zomer, laat je geen dieren achter in een auto en helpen openstaande vensters maar minimaal. Ze had voor haar vakantie maar moeten uitkijken naar opvang voor die dieren. Ze bereid alles voor om haar dialyse , maar de opvang van haar huisdieren zat daar niet bij! Dus voor mij volledige straf.

  • Jan Verstrepen

    Een raam openzetten ik ben invalide en laat mijn honden nooit achter in een auto, die moest enkele maand de cel in zou het dan misschien begrijpen. Raam openzetten zo moeilijk of wat???

  • Marc Geerts

    Met deze uitleg van de vrouw kan ik leven en ik geloof haar ook. En ik heb in het verleden meerdere patienten naar nierdyalise mogen voeren en het duurt inderdaad 4 a 5 uur. Ik had een lichtere boete uitgesproken want deze vrouw had niet veel keuze om haar honden in bewaring te geven. Ik geloof haar. En jammer voor de dood van haar 2 honden.