Hogeschool Vives screent woningen voor levenslang wonen

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar dat kan niet altijd in de eigen woning.
Hollandse Hoogte / Mariette Carstens Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar dat kan niet altijd in de eigen woning.
Hogeschool Vives gaat woningen in Brugge, Beernem, Torhout en Oostende screenen op levenslang wonen. Dat betekent dat ze gaan bekijken of de woningen aangepast zijn aan de noden van de oude dag.

Vives houdt het onderzoek AGE’IN (Age Independently) samen met stad Brugge en Mintus, dat instaat voor de zorgdiensten van het OCMW. Het doel ervan is maatregelen te nemen zodat iedereen langer thuis kan wonen en zijn levenskwaliteit kan vergroten, door hun woningen en openbare plaatsen aan te passen en hun sociale isolatie te voorkomen.

Wie in Brugge, Oostende, Beernem of Torhout woont en 55 jaar of ouder is, kan zijn huis opgeven als kandidaat. “Al eens stilgestaan bij de doorgang in je woning, de gebruiksvriendelijkheid, je inrichting”, zegt Frank Devos van Vives. “Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Een gratis screening kan daarbij helpen. We meten van kop tot teen alles op en bezorgen je een verslag van de knelpunten.”

Interesse: klik op deze link om vrijblijvend je gegevens achter te laten: https://forms.gle/y1PejZDWj7MkjbpC7.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.