HLN-lezer maakt droom zieke Orlin (10) waar: “Ik vlieg, zo vrij als een vogel”

Mathias Mariën
“Mijn allergrootste wens? Door de lucht vliegen. Niet in een vliegtuig, hé. Maar echt door de lucht zweven.” Met die woorden maakte Orlin (10) midden januari in deze krant duidelijk wat zijn allergrootste droom was. Een trouwe HLN-lezer las het verhaal en maakte de wens van Orlin waar. Donderdagmiddag zweefde de jongen door de lucht.

En of Vlaanderen een warm hart heeft. Sinds het verhaal van Orlin, die ongeneeslijk ziek is en nog maar enkele maanden te leven heeft, in onze krant verscheen, werden de ouders overspoeld door mensen die de laatste dromen van de jongen wilden waarmaken. Een ritje met een Tesla dankzij zijn Brugse schooldirecteur, paardrijden met z’n mama, een dagje bij de hondenbrigade van de politie ... De voorbije weken beleefde de 10-jarige jongen het allemaal. Maar zijn allergrootste wens? Dat was vliegen. “En niet in een vliegtuig, hé. Maar echt door de lucht”, zoals Orlin het zelf zo mooi verwoordde. 

Mathias Mariën

Dochtertje met leukemie

Het waren lezers van HLN die de droom van Orlin waarmaakten. Een gezin uit Limburg contacteerde de ouders en regelde dat de moedige jongen indoor mocht skydiven in het Henegouwse Komen. “Die mensen hebben zelf een dochtertje dat leukemie moest overwinnen. Via wat connecties konden ze Orlins droom waarmaken. Natuurlijk hebben we daar geen moment over getwijfeld", vertelden de ouders eerder. Donderdagmiddag was het dan eindelijk zover en mocht Orlin door de lucht vliegen. Het jongetje genoot zichtbaar. “Ik voelde me zo vrij als een vogel”, klonk het enthousiast. O

ndertussen blijven de initiatieven komen. Zo is er op 17 februari opnieuw een soort benefiet in de manege The Golden Quarter in Varsenare. Alle info is terug te vinden op de pagina van Orlin. 

Mathias Mariën
Mathias MariënReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.