Het leven van een teller tijdens de verkiezingen: koude koffie, lauw water, te weinig sandwiches en úren wachten op de grond

Tellers waren misnoegd over de omstandigheden in een Brugs telbureau
Mathias Mariën Tellers waren misnoegd over de omstandigheden in een Brugs telbureau
De resultaten uit Brugge lieten zondag lange tijd op zich wachten door problemen met de computers. Ook de tellers zijn misnoegd door de - volgens hen - erbarmelijke omstandigheden waarin ze moesten werken. “We kregen een zakje sandwichen voor een grote groep, waardoor heel wat mensen zelfs dat niet kregen”, klinkt het.

“De toestand was echt erbarmelijk”, vertelt een van de ‘gelukkigen’ die moest tellen in het KTA in Brugge. “We zaten met veel te veel volk heel dicht opeen in een snikhete turnzaal. Het tellen moest gebeuren op veel te kleine tafeltjes en op wankele stoelen. Daardoor waren we bijna verplicht om urenlang op de grond te zitten om ons werk te kunnen doen.” Al was dat nog niet alles. Ook over het voorziene eten en drinken kwamen klachten binnen.  “Er was amper water voorzien. Als er al was, dan was het lauw of warm. Ook de koffie was koud. We kregen een zakje met een paar sandwichen maar daar waren er niet genoeg van, dus een grote groep mensen heeft zelfs dat niet gekregen”, zegt een van de tellers. Omstreeks 19.30 uur waren ze klaar met tellen, maar dat betekende niet dat ze al naar huis konden. “Onze voorzitter moest uren aanschuiven aan de computers die blijkbaar niet goed werkten. We konden uiteindelijk pas om middernacht naar huis. Met grote honger en dorst en een gekraakte rug. Dat moet een volgende keer toch anders”, besluit de misnoegde teller, die heel wat bijval krijgt van andere aanwezigen. 

Tellers misnoegd over omstandigheden in brugs telbureau
Mathias Mariën Tellers misnoegd over omstandigheden in brugs telbureau
Tellers misnoegd over omstandigheden in brugs telbureau
Mathias Mariën Tellers misnoegd over omstandigheden in brugs telbureau6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kevin Dooms

  Niet enkel in Brugge was dit zo. Ook in Diksmuide waren er zulke toestanden te horen. Mijn vrouw most ook tellen. Was ook om 20u klaar en ze mochten ook maar tegen 01u30 naar huis.

 • Eva Vanhuyse

  Het eige wat klopt is dar er een technisch probleem was, waardoor de voorzitters lang moesten wachten. Op de 2e foto is te zien dat er voldoende stoelen waren en er was ook voldoende en verzorgd eten en drinken. Ik was er zelf ook. Verkeerde informatie mede verspreid door de media ligt mede aan de basis van de uitslag van deze verkiezingen. Mensen en media: neem uw verantwoordelijkheid en wees kritisch voor je iets verspreid.

 • Sam Decrock

  Zo gebeuren er toch ongetwijfeld telfouten. Dit kan niet anders.

 • Luc Desmet

  Maar gooi toch zomaar geen fotos te grabbel op het internet?? weet iedereen die daar op staat dat die nu op deze site staat?? Waar zijn mensen mee bezig wat betreft privacy in godsnaam? Helemaal gek geworden!

 • René Mattyns

  Ik was het afgetrapt, simpel