Herdenkingsweekend ter ere van piloot neergehaald vliegtuig

Voor Sergeant Pilot Edgar Dickerson vindt komende zaterdag en zondag een herdenkingsweekend plaats in provinciedomein Tillegembos in Sint-Michiels.


Op 7 september 1942 haalden Duitse jagers de Spitfire van het 64e Squadron Royal Air Force neer boven Sint-Michiels. Sergeant Pilot Edgar Dickerson sprong uit zijn vliegtuig, maar zijn valscherm ging onvoldoende open, waarbij hij terechtkwam bij de Titecastraat. Zijn Spitfire crashte aan het provinciedomein Tillegembos. Op 31 augustus 2013 werd het wrak van de Spitfire opgegraven door de Groep Huyghe-Decuypere en de archeologische dienst Raakvlak Brugge.


Op zaterdag 22 augustus om 10 uur wordt een herdenkingsbord onthuld op de plaats waar de Spitfire crashte in Tillegembos. Verder zijn er een tentoonstelling over de missie en crash van Sergeant Pilot Dickerson en de berging van zijn vliegtuig in 2013 in het Streekhuis Kasteel Tillegem in Sint-Michiels. De tentoonstelling kan gratis bezocht worden op zaterdag 22 augustus van 14 tot 18 uuren op zondag 23 augustus van 10 tot 18 uur. (KPK)