Heibel tussen handelaar en Pokémonjagers

Uit protest gingen de Pokémonjagers neerzitten aan de Chocolaterie.
Mathias Mariën Uit protest gingen de Pokémonjagers neerzitten aan de Chocolaterie.
Op de Burg is het woensdagmiddag tot een discussie gekomen tussen een handelaar en enkele Pokémonjagers. De zaakvoerster van Chocolaterie De Burg dreigde ermee de politie te bellen als de 'jagers' voor haar etalage bleven zitten. Enkele jongeren belden daarop prompt zélf de politie. "Want wij mogen hier zitten. Dit is een openbare plaats", klinkt het.

De Burg in Brugge is al sinds de lancering van de populaire applicatie Pokémon GO dé plaats waar Pokémonjagers samenkomen. "En altijd zitten ze nét voor de etalage van mijn winkel", zegt Marleen Maenhout. Om het zicht op haar winkel te vrijwaren, plaatste de zaakvoerster een bord voor haar deur met de boodschap om vijf meter uit de buurt te blijven. "Logisch toch? Als ze steeds voor mijn etalage zitten, kunnen potentiële klanten niks meer zien."


De boodschap schoot bij enkele Pokémonjagers in het verkeerde keelgat. Toen de zaakvoerster dreigde met de politie, belden de 'jagers' prompt zelf naar de politie. "Dit is een openbare plaats. Het is ons goed recht om hier te zitten." De politie kwam ter plaatse en luisterde naar beide kanten van het verhaal. Na afloop vroegen ze de zaakvoerster het bord weg te halen en om wederzijds begrip om de situatie leefbaar te houden. (MMB)