Hardleerse transmigranten krijgen 6 maanden cel nadat ze uit huiftrailer worden gehaald in haven

De haven in Zeebrugge.
Benny Proot De haven in Zeebrugge.
Twee transmigranten uit Eritrea hebben in de Brugse rechtbank effectieve celstraffen van zes maanden gekregen voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. De man en vrouw werden op 25 september uit een huiftrailer gehaald op de terreinen van P&O Ferries.

Het was al de zesde keer dat de twee transmigranten opgepakt werden in de Zeebrugse haven. Op 9 oktober werden ze ook al beiden veroordeeld in de correctionele rechtbank van Brugge. Een effectieve celstraf van zes maanden was toen hun deel. De vrouwelijke havenindringer liep op 23 oktober zelfs nog eens dezelfde straf op. Voor de feiten van 25 september vorderde het parket negen maanden cel, maar de rechter hield bij het bepalen van de straf rekening met het eerder vonnis. Hij legde de Eritreeërs bijkomend zes maanden cel op. 

Woensdagmorgen moest een Algerijnse transmigrant zich verantwoorden voor dezelfde feiten. Hij werd op 25 oktober uit een container geplukt in de haven. De man hangt zes maanden cel en 800 euro boete boven het hoofd. In dat dossier doet de rechter op 8 januari uitspraak.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Verbelen

    Showproces om rechters bezig te houden.

  • camiel huughe

    "Zitten" ze echt 6 maanden, ?? "zitten" ze echt 2x6 maanden ?? Wort de € 800 "echt" betaald ?? Allemaal vragen van Jan--met-de-pet.