Hardleerse transmigrant krijgt 10 maanden cel, nog 20 andere havenindringers riskeren gevangenisstraffen tot 1 jaar

Ondanks de beveiligingsmaatregelen, blijven transmigranten erin slagen het havengebied binnen te dringen.
photo_news Ondanks de beveiligingsmaatregelen, blijven transmigranten erin slagen het havengebied binnen te dringen.
Een 21-jarige transmigrant uit Eritrea heeft in de Brugse rechtbank tien maanden cel gekregen voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Liefst 20 andere illegalen riskeren voor dezelfde feiten celstraffen tot 1 jaar.

Araja W. toonde zich de voorbije maanden meer dan hardleers. Liefst zeven keer werd hij al opgepakt in het havengebied. Twee veroordelingen bij verstek werden op 3 april omgezet tot 9 maanden cel. Op dat moment was de Eritreeër al aangehouden voor nieuwe feiten. Op 14 februari werd hij in de haven aangetroffen in een trailer. Het openbaar ministerie vorderde 1 jaar cel, maar de rechtbank beperkte de straf tot 10 maanden. Een landgenoot van W. moet voor dezelfde feiten 8 maanden naar de gevangenis en daar blijf het wellicht niet bij.

Gevlucht

Vrijdagmorgen moest hij met acht landgenoten opnieuw voor de rechtbank verschijnen. In dat dossier riskeert de Eritreeër 9 maanden cel. Voor een andere beklaagde, die eerder al werd veroordeeld, werd zelfs 1 jaar gevraagd. Zijn advocaat drong aan op een straf met uitstel. “Mijn cliënt kreeg als homoseksueel problemen in z’n thuisland en is daarom gevlucht”, pleitte zijn advocaat Jorn Verminck. “Hij wil niet naar Engeland, maar wil in België asiel aanvragen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.