Happening in het teken van Vlaamse Noordzeevis

In Zeebrugge wordt vrijdag de eerste Dag van de Vlaamse Vis gehouden. De omgeving van de oude vismijn en de Rederskaai staan daarbij in het teken van de Vlaamse Noordzeevis. Je kan er een kijkje nemen aan boord van vissersschepen en op sneukeltocht langs visproevertjes. Hoogtepunt wordt ongetwijfeld de 3.000 liter vissoep die ter plaatse zal bereid worden.


De soep, op basis van ondergewaardeerde vissoorten, moet uitgroeien tot een Zeebrugse streekproduct. Verder organiseert gebuurtekring Coney Island er ook de tweede editie van haar kookwedstrijd voor hobbykoks. Voor de gelegenheid zal ook Café du Port in de vismijn omgetoverd worden tot retrocafé. Een schip van rederij Franlis zal de mensen gratis overbrengen van de Tijddokstraat naar de Rederskaai. Verder zijn er ook shuttles en paardenkoets tussen de twee locaties.


"Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks evenement wordt. Voor het eerste jaar hebben we nog op veilig gespeeld, maar het kan alleen maar groeien", aldus initiatiefnemer Maarten du Bois. (JVRB)