Haar solo-carrière startte pas na haar zestigste: Brugse comédienne Jacqueline Compernolle (91) overleden

Jacqueline Compernolle kreeg een paar jaar geleden nog tijdelijk een plein naar zich vernoemd.
Benny Proot Jacqueline Compernolle kreeg een paar jaar geleden nog tijdelijk een plein naar zich vernoemd.
In Brugge is comédienne Jacqueline Compernolle overleden. Ze is 91 jaar geworden.

Jacqueline was uniek, in vele opzichten. Ze speelde toneel sinds 1938. Eerst op school, dan bij de jeugdbewegingen VKSJ en de Kroonwacht en tijdens de oorlog in de Oude Zak bij de Maricolen. Pas als ze al de zestig gepasseerd was, begon ze met solo-optredens. Later trad Jacqueline op met haar dochter Annemie. Ook komiek Dirk Van Vooren assisteerde haar. In 2010 trad ze voor het eerst op met haar zoon Vincent.

Moeder en zoon brachten dan doldwaze sketches. Ze speelde bijna twintig jaar one-womanshows in zalen in Oostkamp, Brugge, Zedelgem en andere zalen in de regio. Ze woonde lang in Oostkamp, maar de laatste tijd verbleef ze in rusthuis Rusterlo in Beernem. Als kers op de taart werden haar sketches de laatste jaren nog opgevoerd door grote actrices als Janine Bisschops, Danni Heylen en Linda De Ridder. Dat was een enorme erkenning voor haar. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • birger neyts

    Veel sterkte Vincent en familie

  • Freddy Stael

    Sterkte Vincent & familie ...

  • Romain Van Roose

    rust zacht , onze deelneming aan de nabestaanden Mia & Romain