Haal pralines uit chocoladeautomaat

Stephan Dumon bij zijn pralineautomaat.
Foto Benny Proot Stephan Dumon bij zijn pralineautomaat.
Langs de Gistelsesteenweg in Sint-Andries staat sinds kort een chocoladeautomaat, een initiatief van de bekende Brugse chocolatier Stephan Dumon.

"Ik heb jarenlang winkels gehad in Brugge en Torhout onder de naam Dumon. Die bestaan nog altijd, maar zijn in handen van iemand anders. Toen ik besloot om met Choco Puur opnieuw een winkel te starten, wilde ik niet meer openen tijdens de weekends. Daarvoor hebben we nu de automaat naast de deur. Die zorgt ervoor dat klanten, ook als we niet open zijn, toch hun chocolade kunnen aankopen."


Dumon haalde onder meer de mosterd bij de aardappel- en aardbeienautomaten in de regio. "De kwaliteit blijft gegarandeerd dankzij het koelingssysteem. Qua aanbod bieden we de gewone chocolade aan in bakjes van een kwart, halve of driekwart kilo. Er is een speciaal aanbod met chocolade op basis van stevia en een rayon die we kunnen aanpassen naargelang het seizoen, met sinterklaas bijvoorbeeld."


Het systeem werkt met centen en briefjes. (BHT)