Groen reageert positief op wending in stadiondossier: “Maar onderzoek of ook Cercle op Jan Breydel kan blijven”

Fractieleider Raf Reuse.
Simon Mouton/Photo News Fractieleider Raf Reuse.
Oppositiepartij Groen is tevreden met de oplossing voor Club Brugge. Dat zegt fractieleider Raf Reuse. “We zijn blij dat Club op Jan Breydel blijft. Dat stellen we zelf al jaren voor.”

“We zijn blij dat er snel een oplossing kan komen. Onze bezorgdheid gaat uit naar de leefbaarheid en de mobiliteit daar. We zijn blij te horen dat ze van Euro 2000 willen leren en de parkeerdruk willen verminderen. Slimme mobiliteitsoplossingen zijn hier aangewezen en daar zal werk van gemaakt worden. Het is belangrijk om te zeggen dat Club en Cercle een nieuw stadion verdienen. Tegelijkertijd vinden we dat de Bruggeling recht heeft op open ruimte. Daarom waren we geen voorstander van de Blankenbergse Steenweg. Deze oplossing voor Club is dus uitstekend.” 

Raf Reuse vindt wel dat Cercle in het nieuwe stadion moet kunnen spelen. “Dat moet zeker onderzocht worden, want we willen de Blankenbergse Steenweg zo groen mogelijk houden.”

Alle nieuws, reacties en achtergrond over deze onverwachte wending in het Brugse stadiondossier vind je op www.hln.be/dossier/clubstadion