Groen licht voor dronespektakel op ‘t Zand met oudjaar

Het kan er heel erg spectaculair uitzien.
EPA Het kan er heel erg spectaculair uitzien.
Brugge zet op oudejaarsnacht het nieuwe jaar 2020 op een bijzondere manier in. Drones zullen een spectaculaire lichtshow presenteren boven ’t Zand. De luchtvaartautoriteiten gaven zopas groen licht.

Het nieuws dat drones het traditionele vuurwerk vervangen, was al een tijdje bekend. Maar het evenement hing lange tijd aan een zijden draadje, omdat de luchtvaartautoriteiten nog geen groen licht gaven. De drones zijn computergestuurd en zullen via lichteffecten diverse figuren, teksten en beelden vormen. Het is een primeur voor ons land. “Geen enkele andere Belgische stad deed ons dit voor”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “We kiezen dus niet voor knallend vuurwerk dat dieren opschrikt. Bovendien is dit alternatief ook minder belastend voor het milieu. Het feest zal er zeker niet minder om zijn.”

De droneshow start kort voor middernacht (met een aftelklok) en duurt ongeveer een kwartier. Het verkeer wordt onderbroken vanaf 23.30 tot 00.20 uur tussen de Unescorotonde en de Bloedput. Tijdens de verkeersvrije periode wordt de bushalte aan ’t Zand niet bediend. Het alternatief is de bushalte aan het station. Het Koning Albert I-park zal niet toegankelijk zijn tussen 23.30 en 00.20 uur.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lut Dupon

    Hopelijk is het zijn prijs waard