Groen lanceert website waarop Bruggelingen zelf bomen kunnen planten

Raf Reuse toont de website.
rv Raf Reuse toont de website.
De oppositiepartij Groen wil Bruggelingen zelf laten bepalen waar er extra bomen moeten komen. Het lanceert daarom een speciale website.

“Het bomenbeleid van de stad is de laatste tijd negatief in het nieuws gekomen. Het stadsbestuur wilde 41 kerngezonde haagbeuken in de Klauwijzerstraat kappen. Onder protest van Groen en de buurtbewoners heeft ze haar besluit ingetrokken. Dat moet anders”, zegt gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen). Hij vindt dat Bruggelingen het zelf voor het zeggen moeten hebben. “We lanceren de website bruggeplantbomen.be. Inwoners kunnen voortaan zelf aangeven waar ze meer bomen willen. Ze kunnen dat exact aanduiden op een kaart van Brugge. We hopen dat het stadsbestuur de website in de gaten houdt. De Groendienst kan met de gegevens aan de slag om de bomen ook daadwerkelijk te planten”, besluit Reuse.

Op de stand van Groen op Sint-Kruis Kermis, op zondag 15 september, zal Groen de Bruggelingen laten kennismaken met de website.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    Het kan niet zijn dat een klein percentage inwoners van een straat klagen over bomen die er al staan en zogezegd hun grondstuk bevuilen door bladeren en/of het licht voor de zonnepanelen verhinderen. Gelukkig zijn er nog wakkere politici! Eerst promoten om bomen te planten om ergens anders, meestal vriendjespolitiek of bouwpromotoren, er veel gezonde bomen te kappen!