Goed nieuws voor veel voetballers: Garrincha mag (nog even) blijven

Garrincha is een ideale locatie voor wie binnen wil voetballen.
Benny Proot Garrincha is een ideale locatie voor wie binnen wil voetballen.
Garrincha, het overdekte voetbalcentrum dat eind 2015 de deuren opende in de oude busstelplaats van De Lijn in Assebroek, mag nog even blijven. De huurovereenkomst is verlengd. 

Een jaar geleden kregen de zaakvoerders te horen dat de huurovereenkomst - die liep tot eind deze maand - niet verlengd zou worden omdat De Lijn andere plannen had met de locatie. “We zijn opgelucht dat we tot dit akkoord zijn kunnen komen”, zegt Philippe Ombregt van Garrincha. “Maar dit blijft een tijdelijke locatie, we blijven dus zoeken naar een nieuwe plek.”

Ook het Brugse stadsbestuur heeft nog niet meteen een nieuwe plaats op het oog. “Een samenwerking waarbij we een voetbalcentrum kunnen uitbouwen op een bestaande sportsite is het ideale scenario”, zegt Ombregt. “We willen graag investeren, maar veel hangt af van de goodwill van het stadsbestuur. Voor de verkiezingen waren er gesprekken, hopelijk kunnen we die snel weer aanvatten.” Deze winter alleen al kreeg Garrincha 250 jeugdploegen over de vloer. “We hebben een groot en trouw cliënteel uitgebouwd. Dat willen we niet kwijt.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.