Gezocht: kunstenaars die tijdens braderie zes doeken willen beschilderen... vanop hoogtewerker

Het nieuwe bestuur van de braderie in de Langestraat en Hoogstraat.
Proot Het nieuwe bestuur van de braderie in de Langestraat en Hoogstraat.
De organisatoren van de braderie in de Langestraat en Hoogstraat in Brugge pakken dit jaar uit met een Street Art-event. Kunstenaars die vanop een hoogtewerker een van de zes doeken willen beschilderen, mogen zich nu al aanmelden.

De organisatie van de braderie - in het weekend van 14 en 15 september - heeft dit jaar een nieuw bestuur en het pakt meteen uit met een bijzonder initiatief. Naast het klassieke menu van de braderie met fanfare organiseren ze op zaterdag 14 september een Street Art-event. “Voor de braderie worden zes blanco doeken van 1 op 3 meter opgehangen boven de straat”, vertelt Peter Laloo. “De doeken worden op zaterdag tussen 10 en 19 uur bewerkt vanop een hoogtewerker door zes kunstenaars. De doeken blijven de weken na braderie hangen en worden in het najaar uiteindelijk geveild. De opbrengst gaat naar de vzw Oranje.” 

Kunstenaars die interesse hebben om deel te nemen, kunnen zich nog tot 23 augustus aanmelden op het mailadres lahovzw@gmail.com. “We vragen de kandidaten om foto’s van enkele eerdere projecten mee te sturen”, stelt Laloo. “De week na 23 augustus maken we bekend welke kunstenaars mogen deelnemen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.