Geert Van Hecke De Karmeliet

VIJFDE EDITIE VAN CULINAIR EVENEMENT NÓG STRAFFER

Kookeet, hier nog op 't Zand, staat garant voor gezelligheid en heerlijke gerechten.
Benny Proot Kookeet, hier nog op 't Zand, staat garant voor gezelligheid en heerlijke gerechten.
Uniek: de drie driesterrenchefs van ons land zullen kokerellen op de vijfde editie van Kookeet. In totaal dertig topzaken serveren van 26 tot en met 28 september op het Brugse stationsplein de lekkerste gerechten.

Alle driesterrenchefs op Kookeet

Brugge is al lange tijd het mekka voor de fijnproevers in ons land, met maar liefst negen Michelinsterren op haar grondgebied en nog veel andere topzaken in de onmiddellijke omgeving. Op Kookeet, het culinaire mega-event, tekenen dit jaar bovendien voor het eerst de drie Belgsiche driesterrenchefs present: Geert Van Hecke (De Karmeliet), Peter Goossens (Hof van Cleve) en Gert De Mangeleer (Hertog Jan).

Benny Proot

Balkonrotonde

"Dit doet geen enkele foodfestival in ons land ons na", zegt schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V). "Ook bijzonder: met uitzondering van gastchef Peter Goossens komen alle deelnemers uit onze stad. We hebben ook de troef dat de twee befaamde Brugse hotelscholen ter Groene Poorte en Spermalie meewerken aan het festival."


Behalve de drie driesterrenkoks zijn ook de chefs uit volgende zaken aanwezig: De Jonkman (**); Sans Cravate (*), A'Qi (*), Auberge de Herborist (*), Assiette Blanche, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Presseé, The Chocolate Line van Dominique Persoone, Weinebrugge en Zeno.


Dit jaar verhuist Kookeet zoals bekend van 't Zand naar het stationsplein (kant Sint-Michiels), onder de balkonrotonde. Dat plein biedt volgens de stad meer mogelijkheden voor de opstelling van chefs en drankstands. Onder de balkonrotonde blijft het concept wel hetzelfde als vorige edities. In het tentendorp kiezen de bezoekers zelf hun gerechten uit het aanbod dat de chefs ter plaatse maken. Er wordt opnieuw gewerkt met jetons van 2 euro. "De kookdemonstraties in de tent blijven heel typisch voor Kookeet. We houden dus vast aan de succesformule", aldus burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). De stad verwacht 100.000 lekkerbekken op het evenement.

vtm
Benny Proot