Exclusief voor abonnees

Geen zorgen, Spermalie. Zelfs in beste restaurant ter wereld worden klanten ziek

SALMONELLA-UITBRAAK IN HOTELSCHOOL IS ALLESBEHALVE BLAMAGE, ZEGGEN EXPERTS

Spermalie is bekend tot in het paleis en mag er vaak recepties verzorgen. In 2017 bezocht de koningin de school.
Benny Proot Spermalie is bekend tot in het paleis en mag er vaak recepties verzorgen. In 2017 bezocht de koningin de school.
Na de salmonella-uitbraak van vrijdag bleven ook gisteren nog zo'n 150 leerlingen en leerkrachten van de Brugse hotelschool Spermalie ziek thuis. Pijnlijk, in een koksschool waar 'voedselveiligheid' één van de vakken is. Maar: dit kan zelfs de beste overkomen, aldus experts.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Wouters

  Pardon,de beste overkomt dit niet,werkelijk gaan we nu zulke feiten bagatelliseren,moest dit in een bejaardentehuis of kinderkribbe gebeurd zijn waren er mogelijk doden gevallen,daar waar gekookt word voor derden moeten er de strengste mogelijke regels gelden,de titel van dit artikel is dan ook een zeer fout signaal.

 • Theo Van Hoof

  Sorry, ik vind dit niet normaal. Ik ben zelf van opleiding bakker. Als je alles doet zoals het hoort, krijg je geen salmonella. Misschien eens wat minder ontsmettingsproducten gebruiken.

 • Peter Buyck

  En eerder was er een keukenbrand... En hoevelen hebben écht een besmetting? Herinner u de coca-colafarce in een Kortrijkse school... Iedereen was er toen 'besmet' en het bleek gewoon een hysterie te zijn na een coca-colaschandaal...