Geen tickets, wel knuppels: 27 Turkse fans opgepakt in Brugge

© LALMAND-BOLCINA-CROCHET / PHOT
De politie van Brugge heeft uren voor de aftrap van de wedstrijd tegen Galatasaray al de handen vol met Turkse herrieschoppers. In Sint-Andries werden rond de middag 22 Turkse fans opgepakt die rondliepen met knuppels en pyrotechnisch materiaal. In de namiddag kwamen er daar nog eens 5 bij. 

De 27 Turken waren duidelijk niet voor de wedstrijd naar Brugge afgezakt aangezien ze geen ticket op zak hadden. Bij de politie bevestigen ze de arrestaties en laten ze duidelijk verstaan dat ze nog de hele dag, avond en nacht op scherp staan. Hoeveel manschappen er de komende uren worden ingezet, wil de politie niet kwijt. 

“Maar onze diensten zullen overal zichtbaar aanwezig zijn. Zowel in en rond het stadion als in de binnenstad”, zei woordvoerster Lien Depoorter eerder al. 
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vercarre

  Voetbal is altijd een beetje oorlog.

 • Freddy Van de Velde

  Voetbal , een feest .....

 • Jean-Claude Swaans

  Stuur ze terug naar TURKYE bij ERDOGAN hier luisteren ze wel. Ben in Turkye op verlof.

 • François Van Mol

  Alles wat hier misgaat valt steeds te herleiden naar het subversieve beleid van de politiek. Zij beslissen over wat wel en niet kan , wie hier binnenkomt en gefaciliteerd wordt . Politiek door de geschiedenis heen is steeds alleen maar bezig geweest met conflicten en oorlogen te organiseren. Het zijn de trekpoppen van de aristocratie . Die teren op de dynamiek van oorlog en vrede .Zonder de open grenzen politiek zou dit nooit zo ver komen . Ze zijn steeds voorbedacht en ter kwader trouw.

 • Raymond De Ridder

  @ronny Meuris, gij vindt dat dus normaal, dat gedrag van voetbalsupporters? Ik niet, laat de clubs en de voetballers die miljoenen per maand verdienen de factuur betalen. Zal rap gedaan zijn met den dikkenek uit te hangen.